30 Ocak 2013 Çarşamba

Benimde artık bir makinem var:)))





Makine almayi uzun zamandir düşünüyor ve istiyordum.Fakat araya bişeyler giriyor falan derken erteliyordum sürekli.Ama ne kadar çok istediysem artik kaçirilmayacak bir firsat çikti karşima.Ve bende değerlendirdim...Çok sevdigim fotograf çekme eylemine artık Canon 550 D ile devam edeceğim :))) Benim de artık gönlüme göre bir makinem var.. Başlangıç için pek çok özelliğiyle fazlasıyla yeteceğini düşüyorum... En azından şimdilik;) Haydi bakalim nice güzel karelere.Yuppi,yaşasin,yehuuuuuu :)))

5 Ocak 2013 Cumartesi

Kestane ve Karamellllll :)

Sevdiğim iki lezzet bir arada :)))


Kestane ve karamel ayrı ayrı cok sevdiğim iki lezzet..Eve dönerken yolda yedigim karamelli kruvasan dan aklima düştü karamelllll...Evde en sevdiğim kestanede var, acaba kestane ve karamel nasıl olur dedim ve eve gelip ilk isim karamel yapmak oldu.Daha önce hic yapmamıştım ilk denemeye göre fena degildi.Hatta tadı cok guzeldi ama kivamini tam ayarlamayamadim sanırım.Varsa daha once deneyimlemis olan tarifini isterim...
Buda o en sevdigim iki lezzetin bir araya gelmiş hali...Afiyetle yedim.. ;))))



İlk yaptığımda hemen donan karameli daha sonraki deneyişlerimde donmayan bir kıvamda yapmayı Yaseminmutfakta  vesilesiyle başardım :))))))
Burdanda kendisine birkez daha teşekkürler.

Evde donmayan bir karamel yapmak istiyorsanız tıklayınız :)