30 Temmuz 2013 Salı

Bahçemizin organik mahsülleri :))

         Bundan aylar aylar önce iş yerimiz de hobi bahçesi etkinliği olduğundan son anda haberimiz oldu ve hemen Yeşil Vadi'de bulduk kendimizi. Kocaman vadiyi  5-6 metre karelik küçük bahçeler halinde bölmüşler. İsteyen bir bahçe ve fidelerini alıp başlıyor ekmeye.  Etkinliğin sonuna doğru katıldığımız için yer ve çeşit bir hayli azalmıştı.  Biz kocaman bir grup olarak , bir bahçe ekebildik sadece.Fideler de bittiğinden salatalık , biber, domates , patlıcan ektik bahçemize. Ne fideler varmış ; çilek , mısır, ka  vun , karpuz bunlar sevdiklerim olduğu için bunları saydım hemen.:))) Neyse bizim kısmetimiz onlarmış .Daha büyük ve çeşitli bir bahçe seneye artık ...



        Bir grup olarak ektik fideleri, suladık derken ürünleri almaya başladık. Dalından koparıp yemek çok heyecanlı ve keyifli . Lezzeti kesinlikle tartışılamaz bile. Salatalık çıtır çıtır su gibi... Domates deseniz mis kokuyor adeta...Keşke pazardan aldıklarımız da bu kadar lezzetli ve katkısız olsa...
             


            Öğlenleri yemek yedikten sonra hemen bahçe sulaması , bazen biz suladık bazen yağmur. İtiraf ediyorum son zamanlar da hadi sulayalım diye milleti bahçeye götürüp hortumu uzat , musluk aç- kapat dışında birşey yapmıyordum. Arkadaşlar her ne kadar hadi yine bahçeyi sen suladın diye dalga geçseler de ben işten kaçmıyorum tamam mı :))) Hem gidip hortum sırasına girip , millete sırada ben varım deyip hortumu almakta mesele tamam mı :) Şaka bir yana cidden işten kaçtığımdan değil ama öyle denk geldi hep. Neyse gel zaman git zaman yavru yılanlar bile gördük bahçede. Sülünler sağolsun domatesleri bir güzel oyuyorlardı. Birkaç zamandır ben bahçeye gitmiyordum. Sevgili arkadaşlar bugün baya ürün toplamış.Bunlar da benim payıma düşen. Yani gönüllerinden öyle geçirmişler sağolsunlar. Bir yumurta olsaydı melemen yapardık hani :)))



Bu güzel etkinlik ve bahçede emeği geçen tüm arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Biz bu ekip çalışmasıyla seneye daha büyük ve çeşitli bir bahçe yaparız ama dimi :))))))



29 Temmuz 2013 Pazartesi

Lavanta ferahlığı...

     

      Lavanta kokusunu oldum olası çok severim.Yumuşatıcı , oda spreyi vb.  şeyler de genelde tercih ettiğim bir kokudur. Hazır keselerde satılıyor genelde.
Bu sene hazır almak yok :) Lavantalarımı kendim topladım..






İş yerinde otoparkın orada bir alanda yetişen lavantalardan öğlen molaların da hergün azar azar topladım.  Epeyce oldu , hatta hediye bile ettim küçük buketler halinde :)))))
 

 


     Aldım elime makası ve poşeti başladım toplamaya. Dalları biraz uzunca kestim. Çünkü topladığım lavantalardan bir  güzel buket yapıp kurutmayı düşünüyordum. Aynen öyle bir güzel buket çıktı ortaya..Bu şekilde kuruduktan sonra , tek tek dökülecek olan lavantaları bir güzel keselere koyup kullanacağım.  Kıyafetlerin arasında , dolaplarda , salonda vb. yerlerde mis gibi lavanta ferahlığı :)))))


Balkonlarda falan yetiştirmek lazım aslında. Hem mor çiçeğiyle hoş görünüyor, hem de misler gibi kokuyor. Kimler lavanta kokusunu seviyor???


2 Temmuz 2013 Salı

Kadehten iğnelik | DIY





       Düğünler de takı için kullanılan iğneler eskiden tepsiler de falan tutulurdu. Şimdiler de ise kadehlerden çok şık iğnelikler karşımıza çıkıyor.Bende sevgili abimin düğünü için gelin ve damat figürlü şık bir iğnelik hazırladım. 15 tl'den başlayıp artan fiyatlarda iğnelikler bulmak mümkün. Ama ben o günün anısına özel bizzat emek verip sonrasında da hatıra olarak saklamak istediğim için kendim yapmayı tercih ettim. 
Malzemeler;
Kadeh
Tül
İşlemeli kurdale
Gelin-Damat figürü
Silikon tabanca
İğne için tabaka 


         Dileğidiğiniz boyda bir kadeh kullanabilirsiniz.Ben evde olan kadehlerden birini çaldım :) Tül , kenarı için işli kurdale ve gelin-damat figürü alarak işe koyuldum.Silikon tabanca bence her evde bulunmalı. Damat ve gelin figürünü sapından koparıp , silikon tabanca yardımı ile kadehin içine yapıştırdım.Daha sonra üzerinde iğnenin batıralacağı tabaka için evde olan kalın keçeden ,kadehin ağzına tam oturacak şekilde yuvarlak  bir parça  keserek kullandım . Siz iğneyi batırabileceğiniz uygun herhangi birşey de kullanabilirsiniz. Bu tarz işler yaparken evde varolanları değerlendirebilmek beni daha çok mutlu ediyor.Mesela benim keçem yeşildi. Ve bu iğnelikte yeşil nasıl durur bir hayal edin. Ben üzerine ıslak mendili kurutup , 3 adet ıslak mendille tamamını örttüm ve emin olun bunu şuan yazmasam hiç kimsede anlayamaz baktığında. Neden tül ile kapatmadın da ıslak mendil kullandın diye aklından geçirenler olabilir. Tülüm çok ince ve delikliydi en az 20 kat falan yapmam gerekirdi. Tülün tamamını ona kullanmak istemedim. O an ıslak mendil aklıma geldi denedim baktım yeşil görünmüyor onu uyguladım, yeşil hiçbir şekilde görünmedi :))))))))) Daha sonra tabakayı da yapıştırıp kenarına işlemeli kurdaleyla çevirdim.Yine bunun içinde silikon tabanca kullandım.
En sonunda da bir parça tül ile kadehin ayağını süsleyip, nazar boncuğunu taktım..

Çok abartılıdan tutunda , incili boncuklu , simli , pullu  bir sürü seçenek var hazırlarında.Ben sade ve şık olmasından yanaydım. O yüzden böyle bir iğnelik oldu. Bende dahil gören herkes çok beğendi:)

                                         Peki ya  sizce nasıl olmuş :))))))