Geçtiğimiz haftalarda baharın gelişiyle ısınan havaları görünce iş yerinde öğlen yemeğinden sonra arkadaşlarla kahve molası verdik.Açılışı yaptık artık her öğlen kahve faslı: ) Bu esnada gözümüze takılan kaktüs meyvesi olan dikenli incir tam olgunlaşmamış olmasına rağmen bize kısmet oldu :)
İlk kez Antalya'da tattığım dikenli incir, kaktüs ağacı ve dikenlerin arasında adeta sır bir lezzet. İnanamadım yediğimde, tropikal bir tat...Olgunlaşmış dikenli incir sarı ve turuncu renklerde oluyor. Meyvesi çok güzel ama dikenlerinden dolayı soyması baya zahmetli.Yazlık yerlerde soyulmuş ve buzun üstünde satılıyor genelde.O sıcak yaz günlerinde tropikal tadı ve soğukluyla biraz serinletiyor yiyenleri.Tatmayanlar için denk geldiğinizde denemenizi tavsiye ediyorum...
Gelelim bizim incire , olmadığını bildiğimiz halde benim ve aramızda daha önce tatmış olanların tecrübesiyle alıp yemeye karar verdik.Arkadaşlardan soyup servis konusunda deneyimli olanların yardımıyla ham haliyle yedik bu senenin ilk dikenli incirini. Aslında buda şöyle oldu geçen yaz görüp yiyelim deyip unutmuştuk.Bu senede ya unutursak diyerekten ilk gördüğümüz inciri kopardık :))))) Ham olduğu için çok mayhoş bir tadı olacağını düşündüm ama mayhoş değildi.Tatlı da değildi.Daha olmamış tatsız tutsuz birşeydi :) Bahsettiğim gibi ham olduğu için rengide sarı veya turuncu değildi henüz, mor gibi bir rengi vardı. Kestikten sonra gördük ki içi daha da canlı bir renk. O rengi görünce doğal gıda boyası bu yaaaa acaba bununla neye renk versem ki diye düşünmedim değil :) Sizce neler renklendirebilir var mı bir önerisi olan?
Yaz gelsede yesekkkk :)) Antalya , Bodrum ve Ege'de sık sık karşılaşmak mümkün. İstanbul'da ise Adalara geliyormuş diye duydum tatmak isteyenler adalarda bulabiliriz belki bu yaz :)))
İşte bizim dikenli incir ve başına gelenler :)
Bu da olgunlaşmış lezzetli bir dikenli incir görüntüsü.
Ben Fas'da yaşıyorum ve burada bolca var. Tanesi 1 Dirhem (30 Kuruş) İlk defa arkadaşımın ısrarı üzerine yedim ve istemeyerek yedim ancak ikinci seferde arkadaşımı zorla götürdüm :) Çatlarcasına yemek yiyorum, üzerine de 2 tane frenk inci ve inanılmaz bir rahatlama oluyor. Ve bağırsakları da ilk defa yormadan çalıştıran bir mucize ile tanıştım diyebilirim. Kesinlikle çok sağlıklı ve lezzetli, herkese tavsiye ederim. :)
YanıtlaSilBen Fas'da yaşıyorum ve burada bolca var. Tanesi 1 Dirhem (30 Kuruş) İlk defa arkadaşımın ısrarı üzerine yedim ve istemeyerek yedim ancak ikinci seferde arkadaşımı zorla götürdüm :) Çatlarcasına yemek yiyorum, üzerine de 2 tane frenk inci ve inanılmaz bir rahatlama oluyor. Ve bağırsakları da ilk defa yormadan çalıştıran bir mucize ile tanıştım diyebilirim. Kesinlikle çok sağlıklı ve lezzetli, herkese tavsiye ederim. :)
YanıtlaSilBen Fas'da yaşıyorum ve burada bolca var. Tanesi 1 Dirhem (30 Kuruş) İlk defa arkadaşımın ısrarı üzerine yedim ve istemeyerek yedim ancak ikinci seferde arkadaşımı zorla götürdüm :) Çatlarcasına yemek yiyorum, üzerine de 2 tane frenk inci ve inanılmaz bir rahatlama oluyor. Ve bağırsakları da ilk defa yormadan çalıştıran bir mucize ile tanıştım diyebilirim. Kesinlikle çok sağlıklı ve lezzetli, herkese tavsiye ederim. :)
YanıtlaSil