2 Temmuz 2013 Salı

Kadehten iğnelik | DIY





       Düğünler de takı için kullanılan iğneler eskiden tepsiler de falan tutulurdu. Şimdiler de ise kadehlerden çok şık iğnelikler karşımıza çıkıyor.Bende sevgili abimin düğünü için gelin ve damat figürlü şık bir iğnelik hazırladım. 15 tl'den başlayıp artan fiyatlarda iğnelikler bulmak mümkün. Ama ben o günün anısına özel bizzat emek verip sonrasında da hatıra olarak saklamak istediğim için kendim yapmayı tercih ettim. 
Malzemeler;
Kadeh
Tül
İşlemeli kurdale
Gelin-Damat figürü
Silikon tabanca
İğne için tabaka 


         Dileğidiğiniz boyda bir kadeh kullanabilirsiniz.Ben evde olan kadehlerden birini çaldım :) Tül , kenarı için işli kurdale ve gelin-damat figürü alarak işe koyuldum.Silikon tabanca bence her evde bulunmalı. Damat ve gelin figürünü sapından koparıp , silikon tabanca yardımı ile kadehin içine yapıştırdım.Daha sonra üzerinde iğnenin batıralacağı tabaka için evde olan kalın keçeden ,kadehin ağzına tam oturacak şekilde yuvarlak  bir parça  keserek kullandım . Siz iğneyi batırabileceğiniz uygun herhangi birşey de kullanabilirsiniz. Bu tarz işler yaparken evde varolanları değerlendirebilmek beni daha çok mutlu ediyor.Mesela benim keçem yeşildi. Ve bu iğnelikte yeşil nasıl durur bir hayal edin. Ben üzerine ıslak mendili kurutup , 3 adet ıslak mendille tamamını örttüm ve emin olun bunu şuan yazmasam hiç kimsede anlayamaz baktığında. Neden tül ile kapatmadın da ıslak mendil kullandın diye aklından geçirenler olabilir. Tülüm çok ince ve delikliydi en az 20 kat falan yapmam gerekirdi. Tülün tamamını ona kullanmak istemedim. O an ıslak mendil aklıma geldi denedim baktım yeşil görünmüyor onu uyguladım, yeşil hiçbir şekilde görünmedi :))))))))) Daha sonra tabakayı da yapıştırıp kenarına işlemeli kurdaleyla çevirdim.Yine bunun içinde silikon tabanca kullandım.
En sonunda da bir parça tül ile kadehin ayağını süsleyip, nazar boncuğunu taktım..

Çok abartılıdan tutunda , incili boncuklu , simli , pullu  bir sürü seçenek var hazırlarında.Ben sade ve şık olmasından yanaydım. O yüzden böyle bir iğnelik oldu. Bende dahil gören herkes çok beğendi:)

                                         Peki ya  sizce nasıl olmuş :))))))





10 yorum:

Adsız dedi ki...

ben çok sevdim bunu ama :))

Tubişçe İşler dedi ki...

Çok teşekkürler. Çok şık , yapımı da kolay. Gönlünüze göre yapabilirsiniz :)))

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzeller. Bloğunu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,

Zen dedi ki...

Cok sirin olmus bu :) Guzel dusunulmus.. ellerine saglik canim :)

Tubişçe İşler dedi ki...

@Selda çok teşekkür ederim , çok mutlu oldum beğenmenize . Her zaman beklerim :)) Sevgilerimle...

Tubişçe İşler dedi ki...

@Zen , çok teşekkür ederim , her zaman beklerim :)))

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş nisanim için bende yapicam örnek ararken size denk geldim. Az çok tahmin ediyordum yapilisini ama asama asama anlatmaniz çok isime yariycak teşekkürler :)

Tubişçe İşler dedi ki...

Çok teşekkür ederim , beğenmenize çok sevindim. Bunlar küçük ama çok hoş hava katan detaylar bence de yapmalısınız çokta kolay zaten. Bu arada nişanınız hayırlı olsun tebrik ederim. Bir ömür mutluluklar. Her zaman beklerim bloguma :)))

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş bende oğluma yaptım içine evde küçük melek biblolarım vardı onları kullandım çok şirin oldular

Tubişçe İşler dedi ki...

Beğenmenize sevindim , çok teşekkürler.. Sizinki de güzel fikir. Her zaman beklerim :)