Beni tanıyanlar kestane ve kestane şekerini nasıl sevdiğimi çok iyi bilirler. Geçenlerde canım istediğinde acaba nasıl yapılıyor ki diye araştırırken , çakma kestane şekeri ( Festane Şekeri ) tarifi ile karşılaştım. Festanenin F side fasulyeden geliyor. Ama ben evde olan barbunyayı kullanayım dedim , barbunyadan yaptım ki bence çok daha isabetli oldu fasulyeye göre. Rengi kestaneye daha yakın çünkü. Birde malum bu aralar fasulyenin kilosuda almış başını gitmiş durumda :)
Evde barbunya vardı , tarifte kolay olunca bir deniyeyim dedim. Yaptım ama geç saat olduğu için yemedim. Ertesi günde evde olmadığımız için birgün sonra tatmak nasip oldu. Buzdolabında iyice dinlenmiş ve harika görünüyordu. Şansa tadına bakma işini eve gelen misafirlerle yaptık. Annemle birbirimize bakışıp gülüştük ve ikram ettik. Bayıldılar bayıldılar. Eee nasıl olmuş kestane şekeri ilk kez denedim dediğim de ise; "Harikaaa yaaaa" diye cevaplar aldım. Sonra patlattım olayı barbunyadan yaptım dedim. Suratlarında bir şok ifadesi " Yok Artık! " dediler. Barbunya ne alaka falan oldular. Barbunyadan yaptım dedim kestanenin zerresi yok içinde. Ama çok benziyor ya , nasıl olur falan gibi şaşkınlıklar eşliğinde bir güzel yemeye devam ettiler. Tabi büyük bir beğeniyle yenilmeside beni acayip mutlu etti :)))))) Kestane şekeri tutkunları kesinlikle denemeli!!!
Şimdi gelelelim tarife...
Benim internetten araştırdığım ve gördüğüm tüm tariflerde belirtilen margarin oranı (125gr.) aynıydı. Ve bende ilk deneme olduğundan tarife göre yaptım. Ama kesinlikle çok fazla olduğuna karar verdim. İnanılmaz yoğun bir margarin tadı vardı. Bundan sonra hayatta o kadar koymam. Sıcakken bu yenmez bile dedim yani. Neyse sonra benmari usulü erittiğim çikolatalarla kaplayıp dolaba koydum .Soğudunda yenebilir diye. Cidden bir güzel yendi :))) Ama margarin tadını ben bildiğimden belkide inanılmaz hissettim. Kimse bişey söylemedi sıcakken daha bariz hissediliyordu , soğuduğunda o kadar kalmamış. Afiyetle yedik :)
Malzemeler;
3adet yumurta
50 gr tereyağı (oda sicakliginda)2 subardağı şeker
2 su bardağı çekilmiş ceviz
2 su bardağı kuru fasulye
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 yorum:
Hahahhaa kırk yıl düşünsem aklıma gelmez , süper görünüyor bende ilk fırsatta deneyeceğim , teşekkürler :)
Süper süper süper. . kesinlikle yapacağım. . Ellerine, yüreğine sağlık. . Bende bloğuma beklerim. . Sevgilerimle. .
Hoşgeldiniz Hatice Hanım :))) Bence de kesinlikle denemelisiniz. Hafif ve lezzetli bir tat :))) Her zaman beklerim...
I think this is one of the most significant information for me.
And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The website style is perfect, the articles is
really great : D. Good job, cheers
Check out my blog ... web page []
Thank you very much. This nice comments made me happy. I always wait :)))
Yorum Gönder