18 Şubat 2016 Perşembe

Mum Aşkı | Ceviz Mum DIY

Uzuncaaaa bir aradan sonra merhaba :) 
     Havalar  iki gündür yaz gibi derken , dün ani bir soğuğa bıraktı kendini.  İki gün ki sıcağın acısını çıkartırcasına soğuktu dün akşam...
         Soğuk kış akşamlarında dışarda gezmektense evde vakit geçirmeyi seviyorum ben.  Hele bir de planladığım birşey yok ise  yakıyorum mumları , bir bardak boza saatlerce oturup o duvarda ki yansımalarda dalıp gidiyorum. Sonrası mışıl mışıl bir uyku...


       Nerden geliyor bu mum sevdası bilmiyorum ama acayip seviyorum. Küçükken elektrikler çok sık giderdi , annem hemen bir mum yakar  , kimin ne meşgalesi varsa bırakıp ,  toplanırdık mumun başında. Sonra  mum ışığında başlardık sohbete. Belki de o zamanlarda geliyor bu sevda.
Velhasıl  bu sevda , ben neden kendim mum yapmıyoruma kadar geldi. İnternette mum yapımıyla ilgili baya bir video izledikten sonra. Kendim mum yapmaya karar verdim.  Gerekli malzemeleri aldım. İlk mumu yaptım , ertesi gün hediye edeceğim . Sabah kalktığımda donmuştu. Hemen  paket  yapıp çıktım evden. Ve o telaşeyle ne mum yapım aşamalarını ne de , o güzelim mumları çekememişim. Şimdilik ceviz kabuklarına erittiğim ve gölgesine bayıldığım mum köşelerimin görsellerini paylaşıyorum.  Mum malzelemeri nelerdir? Nereden uyguna satın alınır.  Ve adım adım mum  yapımını da çekip paylaşacağım. 








       Bu arada ceviz kabuklarına mum eritip onlarla da bir köşe yapmıştım .  Yapımı oldukça basit ve çok şık duruyor. Bunun için parafindi , boyaydı vs gibi telaşeler gerek yok. Evde var olan mumu eritip , kalın uygun bir ipi fitil niyetine kullanıp çok şık bir şekilde kullanabilirsiniz.  Bunun videosunuda çektim. İyi seyiler :)








Ceviz mum uygulamasını beğendiniz mi ? 


 Bir sonraki yazımda parafinle mum yapımını adım adım paylaşıyor olacağım , çıkın çıkın gelin beklerim  :)