8 Mayıs 2013 Çarşamba

Duyan gelmiş salatası :)

         Yaz sıcakları yavaştan yavaştan kendi hissettirsede arada soğuk hava rüzgarları esmeye devam ediyor. Hele ki Cumartesi her yer güllük gülüstanlıkken , insanlar minibüs ve otobüslerde sıcaktan bayılmışken.Hatta Kadıköy Numune Hastanesinin orası gayette güneşliyken rıhtımda  minibüsten indiğimizde bizi karşılayan sis tüm insanları hayrete soktu.Ben bizim oranın sıcaklığına aldanıp elbiseyle çıktım. Kadıköy'de dondum resmen , eve geldiğimde baş ağrısı hemen uyudum :)
Yani diyeceğim o ki  havalara hala pek güven olmuyor :)) 
         Ama çok az kaldı yaz sıcaklarına.Sıcaklığı hisseder hissetmez yeme alışkanlığıda değişenlerdenim.Özellikle akşam yemeklerinde öyle 3 çeşit çorbasıydı, ana yemeyiydi falan hiç gerek yok.Balık , ızgara ya da  sadece salata bile misss geliyor bana. Hem de yedikten sonrada çok rahat oluyor sıcak günlerde. Kışın bile sadece salata günleri yaptığımızı biliyorum.Artık bu havalarda sık sık salata günü olur bizim evde..
          Dün de işten geldikten sonra salata yaptım.Ailece yedik.Annem salatayı yerken maşaallah duyan gelmiş dedi ve salatanın adını "Duyan Gelmiş Salatası"" koyduk.Sevgili alem annem seni çok seviyorum :)  Salata deyip geçmeyin ben çeşidi biraz fazla tutuyorum bir tabağı bile inanılmaz doyurucu oluyor.Ben doyduğum halde 2. tabağı yiyorum ama ya :)))


                Birde  yaz mevsiminde düğünler , nişanlarda artıyor. Herkeste bir diyet telaşı.Diyette olanlar içinde çok isabetli bir tercih oluyor salata....



Ben yemek yapmaktanda , yemektende , süslemektende  keyif alan biriyim :D Yemeğin lezzeti kadar sunumuda önemli bence :) İşte bu yüzden domates koymadım ama kabuklarından  Gül yaptım salatama :)


Neler koydum;

Marul
Reyhan
Dereotu
Kırmızı biber
Buğday
Tavuk
Mısır
Ceviz
Kuru üzüm
Sumak
Nar ekşisi
Halis zeytin yağı

 Ve işte soslanmış hali




Buda salatımın gülü :)))


4 yorum:

sevde dedi ki...

bu akşam yemeye geliyoruuumm :))))

Tubişçe İşler dedi ki...

Bu akşam menüde salata yoktu ama madem öyle bunuda ekliyim hadi :)

sevde dedi ki...

aaa yok muydu o zaman yapma lütfn daha fazla kilo almak istemiyoruuuuumm :)

Tubişçe İşler dedi ki...

O kadar şeyin içinde kiloyu yapsa yapsa salata yapar zaten , alemsin :D:D:D