29 Temmuz 2013 Pazartesi

Lavanta ferahlığı...

     

      Lavanta kokusunu oldum olası çok severim.Yumuşatıcı , oda spreyi vb.  şeyler de genelde tercih ettiğim bir kokudur. Hazır keselerde satılıyor genelde.
Bu sene hazır almak yok :) Lavantalarımı kendim topladım..






İş yerinde otoparkın orada bir alanda yetişen lavantalardan öğlen molaların da hergün azar azar topladım.  Epeyce oldu , hatta hediye bile ettim küçük buketler halinde :)))))
 

 


     Aldım elime makası ve poşeti başladım toplamaya. Dalları biraz uzunca kestim. Çünkü topladığım lavantalardan bir  güzel buket yapıp kurutmayı düşünüyordum. Aynen öyle bir güzel buket çıktı ortaya..Bu şekilde kuruduktan sonra , tek tek dökülecek olan lavantaları bir güzel keselere koyup kullanacağım.  Kıyafetlerin arasında , dolaplarda , salonda vb. yerlerde mis gibi lavanta ferahlığı :)))))


Balkonlarda falan yetiştirmek lazım aslında. Hem mor çiçeğiyle hoş görünüyor, hem de misler gibi kokuyor. Kimler lavanta kokusunu seviyor???


2 yorum:

evde yazar dedi ki...

Ne kadar şanslısınız ki iş yerinizin yakınında lavanta toplayabiliyorsunuz, size imrenmedim desem yalan olur. Çünkü ben hiç lavanta çiçeği görmedim:(
Lavanta kokusunu kim sevmez ki.. Bana göre anne kokusudur, huzurdur, mutlu yuvanın küçük bir ayrıntısıdır lavanta keseleri..

Tubişçe İşler dedi ki...

Evet sanırım şanslıyım, bu sene lavantalarımı kendim toplamış olmak keyifliydi benim için de :) Çok teşekkür ediyorummm. Aslında lavanta ekip, büyütmek lazım balkonda ya da evin uygun bir köşesinde :))