21 Kasım 2013 Perşembe

Fimo Hamuru | Kitap Ayracı | Yüzük | DIY

Fimo hamuru (Polimer Kil ) duyanlar kimler??

Nedir , nerelerde kullanılır, nerelerde satılır bunlardan bahsetmeden önce ilk çalışmalarımı paylaşmak istiyorum. Sevdiğim bir arkadaşıma hediye olarak uğur böceği bir kitap ayracı ve kaftan yüzük yaptım. 





Çok kolay şekil alan bir hamur ve açıldıktan sonra kuruma gibi bir dert olmadığından uzun süre kullanabilirsiniz :)


Şekil verdikten sonra 130 derece fırında 30 dk pişirdim. İlk denemem olduğu için merakımdan bir kere açtım fırının kapağını . Kesinlikle açmayın. Çok kötü bir kokusu var. Zaten solumamanız gerekiyor. Daha sonra mutfağın kapısınıda kapatarak kaçtım :))))
Sıcakken yumuşak oluyor, paniklemeyin. Soğuduktan sonra porselen gibi sertleşiyor :) Daha sonra kullanmaya başlamadan önce tırnak cilası ile cilaladım ve o şekilde kullanmaya başladım.
Kitap ayracı için tel tokanın  bir parçasını kullandım. Pişirmeden uğur böceğine takıp o şekilde fırına verdim. Kaftanı ise piştikten sonra kullandım.  Yüzük için  tuhafiyeden tabaka almıştım silikon tabanca ile kaftanı tabakaya yapıştırdım.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Fimo hamuru hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
Fimo hamuru internetten online satış ile birçok siteden temin edebilirsiniz. Ama  internet fiyatları bana pahalı geldi. Ben hobi marketten bir paketini 3 TL'ye almıştım.İnternette ise birkaç yerde aynı gr. ve marka hamuru 7-8 TL'ye gördüm. Kırtasiye ve hobi marketlerinden çok daha uyguna alabilirsiniz.




Süslü kavanoz kapaklarından   bibloya , buzdolabı süsünden  kolye ucuna , anahtarlıktan küpeye  kadar aklınıza gelen pek çok şey yapabilirsiniz.

Aşağıda fimo ile kolayca neler yapabiliriz diye örnekler buldum. Birçoğunu ilk fırsatta yapacağım.Haydi bakalım :)))))




















2 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba ;

fimo hamurunu nereden aldığınızı sorabılırmıyım dedıgınız gıbı ınternette satılanlar cok pahalı

Unknown dedi ki...

Merhaba , yorumunuzu yeni gördüm. Ben bir kırtasiyede bulmuştum , genelde kolay bulunan bir malzeme. Her zaman beklerim :) @Tuğçe Türkoğlu