21 Kasım 2013 Perşembe

Fimo Hamuru | Kitap Ayracı | Yüzük | DIY

Fimo hamuru (Polimer Kil ) duyanlar kimler??

Nedir , nerelerde kullanılır, nerelerde satılır bunlardan bahsetmeden önce ilk çalışmalarımı paylaşmak istiyorum. Sevdiğim bir arkadaşıma hediye olarak uğur böceği bir kitap ayracı ve kaftan yüzük yaptım. 





Çok kolay şekil alan bir hamur ve açıldıktan sonra kuruma gibi bir dert olmadığından uzun süre kullanabilirsiniz :)


Şekil verdikten sonra 130 derece fırında 30 dk pişirdim. İlk denemem olduğu için merakımdan bir kere açtım fırının kapağını . Kesinlikle açmayın. Çok kötü bir kokusu var. Zaten solumamanız gerekiyor. Daha sonra mutfağın kapısınıda kapatarak kaçtım :))))
Sıcakken yumuşak oluyor, paniklemeyin. Soğuduktan sonra porselen gibi sertleşiyor :) Daha sonra kullanmaya başlamadan önce tırnak cilası ile cilaladım ve o şekilde kullanmaya başladım.
Kitap ayracı için tel tokanın  bir parçasını kullandım. Pişirmeden uğur böceğine takıp o şekilde fırına verdim. Kaftanı ise piştikten sonra kullandım.  Yüzük için  tuhafiyeden tabaka almıştım silikon tabanca ile kaftanı tabakaya yapıştırdım.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Fimo hamuru hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
Fimo hamuru internetten online satış ile birçok siteden temin edebilirsiniz. Ama  internet fiyatları bana pahalı geldi. Ben hobi marketten bir paketini 3 TL'ye almıştım.İnternette ise birkaç yerde aynı gr. ve marka hamuru 7-8 TL'ye gördüm. Kırtasiye ve hobi marketlerinden çok daha uyguna alabilirsiniz.




Süslü kavanoz kapaklarından   bibloya , buzdolabı süsünden  kolye ucuna , anahtarlıktan küpeye  kadar aklınıza gelen pek çok şey yapabilirsiniz.

Aşağıda fimo ile kolayca neler yapabiliriz diye örnekler buldum. Birçoğunu ilk fırsatta yapacağım.Haydi bakalım :)))))




















12 Kasım 2013 Salı

Header isteyenler :)))

Artık bu header ile karşınızdayım :)))





Bu da diğer header ileride değişik olarak kullanabilirim.


           Bundan yaklaşık 3 ay önce sevgili Gonca arkadaşımızın  ( Shemellon bloğunun sahibi )  benim için hazırlamış olduğu headerlar elime ulaşmıştı. Ancak hemen akabinde  şehir dışına çıkışım  ve dönüşte de yoğun bir döneme girmiş olmamdan hemen yayınlayamadım . Acele ile hazırlamak istemedim. Şablon ayarlarını falan da bozmaktan endişelendiğim için zaman ayırarak bu yeniliğe geçmek istemiştim. İyiki de böyle düşünmüşüm baya bir bozdum ayarları bu hale gelene kadar. Arka plan renkleriyle falan da oynarsam harika olacak :)))
         Sevgili Shemellon header konusunda oldukça başarılı.  Kısa sürede sizi çok iyi gözlemleyip  en uygun headerı sizinde istekleriniz sonucunda hazırlıyor. Eskiden bunu ücretsiz yaparken , şimdiler de " sokak kedileri aç kalmasın " sloganıyla başlatmış olduğu bir kampanya ya katılmanız karşılığında yapıyor. Sokak kedileri için bir mama alıp kargo ile kendisine iletip , sizlerde hayalinizde ki headera kavuşabilirsiniz.Bedeli ödenmeyen hiçbirşeyin kıymeti bilinmiyor. Kaldı ki istemiş olduğu şey ise tamamen sokak kedileri için. Takdir ediyorum cidden bu kocaman yüreğii...
      Sevgili Gonca'yı hem bu güzel projeye ön ayak olduğu için , hem de farklı , kendine özgü tasarımları için ayrı ayrı tebrik ediyorum.Headerlarına göz atmak isterseniz tık tık..
Sizlerin huzurunda birkez de buradan teşekkür ediyorum ; ellerine , yüreğine sağlık  Sevgili Gonca :)))


Yeni headerımı beğendiniz mi????


Kırmızı oje çıkarmanın kolay yolu :)))

Merhaba :)


Sizinle yakın zamanda öğrendiğim ilginç bir yöntemi paylaşmak istiyorum. Kırmızı oje kullananlar , kırmızı ojeyi çıkarmanın gıcıklığını bilirler. Ya tüm parmaklar kıpkırmızı olur , ya tırnakların kenarları kırmızı kırmızı kalır. İşte size ellerimiz kıpkırmızı olmadan , kenarlarıda kolayca çıkarmanın ilginç bir yolu :))) 




      Bildiğimiz ince çoraba asetonu döküp , başlıyoruz ojelerimizi çıkarmaya :) Aşağıda görmüş olduğunuz resimleri aynı zamanda çektim. Bir elimi pamuk ile diğer elimi ise ince çorap ile çıkardım. Buyrun arada ki fark :)) Pamuğa dökmüş olduğunuz asitonla tırnakların kenarında kalan kırmızıları çıkarmak için birkaç
kez daha üzerinden geçmeniz gerekirken , ince çorap ile daha yumuşak ve kolay şekilde çıkarmak mümkün. Deneyin bakalım sizlerde bana katılacak mısınız :))




Daha önce bu yöntemi deneyip , kullananlar varsa yorumları bekliyoruz :))))


7 Kasım 2013 Perşembe

Pantlon paçasına puantiye | DIY

Bir DIY ile daha karşınızdayım. Çok ansızın ve kısa sürede yaptığım bir değişikliği paylaşacağım :) Bayram arefesi akşam yola çıktık çıkacağız. Annemin son bir kaç hazırlığı var. Hadi deseler çıkıyoruz yani. Oje kutusunda ki sarı oje gözüme ilişti. Ayakkabılarımla aynı renkti. Dur dedim pantlona biraz hareket katayım. Pantlon paçalarını çevirdim bir güzel. Rastgele oje fırçasıyla gelişi güzel yuvarlaklar yaptım. Ve koydum pencerenin önüne kurusunda giyeyim diye :))) Neyse ki annemler hadi çıkıyoruz demeden kurudu ve giyip çıktım. Annem bir baktı bu pantlonu ne zaman aldın yine diye söylenecekti kiii ,  elimde ki ojeyi gösterdim hemen. İnanmıyorum sana deli dedi ve gülüştük. Dümdüz bir kot pantlon daha hareketli ve sevimli hale geldi :) Herkes acayip beğendi bende çok  severek kullandım. Ben oje fırçasıyla çok kısa sürede gelişi güzel , ama gayet düzgün puantiyeler yaptım. Oje dışında akrilik boyalarla da her türlü boyama ve şekil yapmak mümkün. Eğer isterseniz tuhafiyelerde yuvarlak uçlu  sünger görmüştüm daha önce :)))



Uzun zamandır kullanıp sıkıldığınız kıyefetlerinize hareket katabilirsiniz  :)))










Buda çakır dikeni :))))