2 Nisan 2013 Salı

Fırında somon ve balık çorbası :))))


Haftasonu sevdiklerimizle beraberdik.Bize akşam yemeğine geldiler.Ne yapsak, ne yapsak diye düşünürken annem  fırında somon yapalım dedi. Fırında somonu acaip severek yiyoruz hem çok kolay, hem çabuk  pişiyor , hemde acayip lezzetli bir balık.Sadece üzerine limon ve top karabiber ekleyip fırına veriyorsunuz bu kadar.Bu arada hep siyah top karabiber kullanıyorduk annem aktarda beyaz karabiber görmüş ve merak edip almış bu kez ikisinide kullandık.Pek bir fark yok renk olsun derseniz aklınızda olabilecek bir altarnatif olabilir.Karabiber de fırında kıtır kıtır inanılmaz güzel oluyor.Kesinlikle tavsiye ediyorum.Neyse balık yapmaya karar verince bende balık çorbası yapayım madem öyleyse dedim bol balıklı bir akşam oldu.Balık çorbasını ilk duyduğumda ııyyy  balık çorbasımı demiştim sonra ilk ailecek Yalova'ya gittiğimizde orada bizimkilerin devamlı gittiği salaş ama usta bir balıkçı restorantında tatmış ve acayip beğenmiştim.O günden sonra balık çorbasını severek yemeye başladım.Herkes aynı lezzeti yakalayamıyor ama genel olarak sebze çorbası gibi fena olmuyor.Eğer güzel yapan bir yerde yediyseniz kesinlikle ikinci kaseyi içmek isteyebilirsiniz.Dediğim gibi artık balık çorbası yiyen ben haydi birde yapayım dedim ve çorbayı ilk kez yapmama rağmen inanılmaz beğenildi.Çorbanın beğenilerek içilmesinin bana yaşattığı mutluluğun tarifi yok:)) Ama çorbanın tarifini paylaşacağım sizlerle....



Balık çorbası için malzemeler;

Somon balığının ortası (Balıkçı temizlerken ortasını isteyebilirsiniz ,istemediğiniz sürece vermiyorlar :) )
Yarım kereviz
Küçük bir patates
Küçük bir havuç
1 yumurta 
Limon
Dereotu
Tuz
Yapılışı:
Farklı balıkta kullanabilirsiniz biz somon tercih ettik.Balığı haşlayıp, suyunu süzüp,kılçık kalmayacak şekilde temizliyoruz.Sonra küçük parçalara ayırıyoruz.Bunlar bir kenarda bekliyor.
Patates ve havucu dilerseniz küçük küp küp doğrayabilirsiniz ama kerevizi rendelemenizi öneriyorum.Ya da hepsini rendeleyebilirsiniz.Bunları suda haşlıyoruz.Sebzeler pişmeye yakın hale geldiğinde balıkları ekleyip birazda öyle kaynatıyoruz.Daha sonra ayrı bir kasede yumurtaya sıktığımız limon suyunu ilave edip iyice çırpıyoruz.Kaynayan çorbamıza ilave edip karıştırıyoruz.Bu esnada ocağın altını açıp hızlı bir şekilde karıştırırsak yumurtanın top top olmasını engellemiş oluruz.Daha sonra tuz ilave ediyoruz.Çorbayı azıcıkta bu şekilde kaynatıyoruz ve pişip servise hazır hale geliyor.Kenarda kıyılmış dereotunuda üzerine ekliyoruz.Dereotunu dilerseniz servis esnasında tabağada ekleyebilirsiniz.Ama tencerede çorbanız kalırsa kesinlikle onuda dereotuyla tüketin derim.Dereotu ayrı bir lezzet katıyor bu çorbaya.Afiyet olsun :))))

Balık çorbasını denerim diyenler,yorumları bekliyorum :)




2 yorum:

Sema Kaya dedi ki...

Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık...Benim bloğuma da beklerim bu arada:)

Tuğba Şengül dedi ki...

Teşekkür ederim, balık seven biriyseniz tavsiye ediyorum denemelisiniz :)